HEM    OM OSS OCH GÅRDEN    NYHETER    KURSVERKSAMHET   RIDLÄGER   TRÄNINGSHÄSTAR    SALUHÄSTAR    PRISER    KONTAKT


Om oss och Veckholms-Åhl
 
Marie Carlsson
Marie har många års erfarenhet av  hästar, har vuxit upp på Fors Gård i Västerhaninge som drivs av hennes mamma, Ylva Hagander. Marie har arbetat för, och samarbetar med många kända islandshästprofiler och tränare såsom Erik Andersen, Nina Keskitalo, Julio Borba och Magnus Skúlason.

Marie har tidigare arbetat med hästar i England och Portugal och har en ridledarexamen från England och är examinerad B-instruktör för islandshäst i Sverige. Maries filosofi kring ridning och träning handlar om samspelet mellan häst och människa. Mjuk och god ridning och konsekvent ledarskap är lika viktigt som minutiöst noggrann skötsel.

Marie är även känd som ryttare av den bevingade hästen Pegasus som varje år inviger  Stockholm International Horse Show.
 

Mikaela Larsson
Mikaela har gått djurgymnasie, har hästskötarexamen, är utbildad ungdomsledare och ridledare på islandshäst. Mickis och Marie lärde känna varandra på Fors Gård när Mickis var liten och red på ridskola för Marie.  Många år senare stötte de på varandra under Mickis praktik på Edeby Gård hos Johanna Elgholm och Vignir Jónasson och tog samarbetet fart. Mickis flyttade till Marie och fortsatte sin praktik efter att hon gått ut gymnasiet och nu, 5 år senare, arbetar de tillsammans som ett team.  Mickis jobbar även som ridinstruktör på Bärby Gård, Fors Gård och håller även kurser här på Veckholms-Åhl.

   
Veckholms-Åhl

I vackra Uppland nära centrala Enköping ligger denna fantastiska ridanläggning. På anläggningen finns det både en belyst ridbana, rundkorall, en stor ovalbana som håller FIPOs tävlingsmått och underbara ridleder i växlande terräng, bland annat Sveriges nordligaste bokskog.

Stallet är unikt med sin ”funkisstil”, högt i tak, bra ventilation och plats för nio hästar i murade boxar med dörrar av ek, helkaklad spolspilta, uppvärmd sadelkammare, fikarum samt wc. Det finns även fem nya Myrbyuteboxar under tak med egen belysning.

Vi erbjuder kursverksamhet, uteritter, träning och utbildning av hästar, rehabiliteringsträning samt lösdrift för unghästar.

Vi tar även emot saluhästar i mån av plats.

  
 
 

     

 
Marie Carlsson Hästkonsult    Löt Tängby 12, 749 51 Grillby   Tel: 0739 24 08 18     Epost: marie@mchastkonsult.se 

© Marie Carlsson Hästkonsult 2016     Webdesign: Frida Hermansson / one design